Жарт
Кожна дитина з раннього ранку
Має вставати. І після сніданку
Треба з портфелем до школи іти.
Як же не хочеться книжки тягти!
Ось черговий забирає портфелі,
І підкидає високо до стелі.
Вчитель стрибає, морозиво їсть,
Вчителька з'їла цукерок аж шість.
Я напридумував тільки що це.
І на столі написав олівцем.
На городі
Я в городі з дідусем.
Зараз він покаже все.
Це - цибуля, це - квасоля,
Це - картопля-бараболя.
Кукурудза, огірки,
Морква, редька, буряки.
І колодязь край городу,
Там берем холодну воду.
Україна
Яка чудова в мене Батьківщина!
Прекрасна українськая земля!
Ласкава, щедра неня-Україна
Завжди красою серце звеселя.
І хоч коли - чи навесні, чи взимку,
Чи восени, чи влітку бачу я
Калину, наче пишну Українку,
Якій підходить будь-яке вбрання.
І золота її осіння сукня,
Й зелений светрик рано навесні,
І біле снігове на плечах хутро,
Яскраве платтячко, таке, як влітку дні.
І навіть якщо очі затуляю -
Криницю бачу, схилену вербу...
Ні! Краще рідної землі немає!
Її найбільше в світі я люблю!