Стоїть початку серпня чарівна пора,
Коли недовгі ночі й дуже теплі,
І спекотою дихає природа вся
Та ароматом груш і яблук перших.
Здавалося, що навіть неба бірюза
Від сонця променистого поблякла,
Немов від світла вицвіла блакить ясна
До блідо-голубого, наче згасла…
Усі ми цілий рік чекаємо тепла
Солодкого, спекотливого літа;
В цей оксамитний місяць настає пора,
Коли воно немов уже дозріло.
Ще сяє сонечко ласкаве в небесах,
Та все частіш його ховають хмари,
Це літо лагідне завершує свій шлях,
І скоро осінь в край наш завітає.
02.08.2019