БАТЬКУ СЛОВА, СИНУ ВКРАЇНИ
Наш батьку слова, вірний сину Вкраїни,
Поглянь із гори ти на наші руїни.
Ти глянь – Україну гнітять і шматують,
Та наших людей, ой, не чули й не чують.
Наш батьку слова, та й кріпацький ти сину,
Ти завжди любив нашу рідну Вкраїну.
Ти був у Сибіру, у засланні ти був засланні,
Не зрікся ти мови і в миті останні.
Наш батьку слова, наш Кобзарю великий,
Ти чуєш з гори неньки нашої крики.
Ти бачив злиденне життя в Україні,
Й тепер знову роблять із неї руїни.
Наш батьку слова, борцю наш за волю,
Важкую ти мав у житті своїм долю,
Закутий ти був у Сибіру в кайдани.
Та знав ще тоді ти, що наш нарід повстане.
Наш батьку слова, рідний брате Шевченку,
Душею любив нашу рідную неньку,
Не цурався ти мови, не зрікся Вкраїни,
Й наш нарід і нині за неї теж гине.
Наш батьку слова, наш великий Кобзарю,
Художнику славний, великий пісняру,
Ти оспівав всі Дніпровськії кручі,
І чуєш завжди, як реве наш ревучий.
Наш батьку слова, наш любий Тарасе,
Народу Вкраїни ти – гордість й окраса,
Борець дуже щирий за волю народу,
І бачиш з гори ти Дніпровую воду.
Наш батьку слова, український ти сину,
Любив Україну, як рідну дитину.
А вітер степами все вісті принсить,
Про біль України постійно голосить.
Наш батьку слова, велич-гордість Вкраїни,
Без думки про неньку не жив ти ні днини.
З гори тепер бачиш – Дніпро котить хвилі,
А твори глибокі, душевні і милі.
Наш батьку слова, наш Тарасе Шевченку,
Спасибі за те, що любив рідну неньку,
Переймався ти болем неньки-Вкраїни,
Й любов та до неї повік не загине.
10.03.2019 р.
©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2019
ID:
1008172
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Присвячення дата надходження: 11.03.2024 21:09:02
© дата внесення змiн: 11.03.2024 21:09:02
автор: КОРОЛЕВА ГІР
Вкажіть причину вашої скарги
|