В пустельних дюнах,серед висохлих оаз,
Серед кісток і черепів бридких гримас,
Застигли мертві кораблі,
Як у пекельному котлі —
Навколо них тепер блукає тільки час...
" * "
Катує сонце і січе солоний бриз...
Остання пристань і нестримний курс униз
Як загадкові міражі,
Покриті ранами іржі
Які пісок, немов лещатами затис
" * "
Давно поринули у вир глибоких снів,
в похмурі марення далеких берегів...
Там океани бурних хвиль,
Густі тумани, сонний штиль,
І глибина, що зве на дно у лють вітрів