У вас владоможців мозки шкереберть,
Збиваєтеся на манівці, ну прямо жесть.
Вшитко мозолите свої язики…
Загару чи маєте, грошові ви мішки,
Мозоліну для лікування поромів шукати?
Аби-но худо-бідно застопорити белендіти, заливати,
Низам зарінки обіщати масляні,
Та річища медово-молочні.
Бо давнічко те молоко у кишенях ваших прокисло,
Так само і масло безповоротно гондички прогіркло.
Утямте,що біла панні фурт мантачить косу.
В слушну секунду задасть нею чосу.
У темную постіль кістлява усіх покладе,
Безноса на Божі фардуґули всього лише жде.
За гарячі, криваві сльози карахалицькі*
І злочини проти країни сороміцькі,
Особливий чекає на кожного з вас –
На шпаргаті в гадесі варівний шерітвас…
Тимунь схаменіться! Заживіть во Христі для народу отак,
Щоби не трафив вас шляґ.
До гробу багажник не бізівно прилампичити,
Прихопите з собою тільки те,
Що в скарбоні душиці здужаєте накопичити…
Допоможи ж наскладати принаймі абищицю, Господи-світе!
Таїнства церковні – одностайний наш мозолін,
Спаситель яким від преїсподні вас буде гоїти.
Безроздільно і виключно Він –
Гріховні нагнітки духовні біривливий зцілити…
Не зморно* такому вар`яту, як я, згурати* вельможам,
Якщо навіть прикусите мені язика, то камені вам,
Безличним брамарям*, зачнуть у всі легені вопити.
Ци мут* допіру абихто слухати нас і каллюси лічити?
6.01.24.
Кара халик(істор.)- простий народ.
Ци мут(гуцульс.)- чи будуть.
Зморно(діал.)– страшно, кошмарно.
Брамарі(гуцульск.)- заможні, хто ховається за високими брамами.
Згурати ( гуцульск.)- - виказувати невдоволення.