Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Great Shadow Koala Wild Grizli (GS K.W.G.): Невже не хочеться? (Усе змішалось в нашім Світі) (зі збірки Всі барви світла) - ВІРШ
Невже не хочеться? (Усе змішалось в нашім Світі) (зі збірки Всі барви світла)
Безглуздо думати про завтра,
коли сьогодні день ще є;
і кожен може щось створити-
щось неповторне і своє.
Навколо нас краси безмежжя,
а ми не бачимо його;
у нас робота, телевізор...
і безліч ще казна чого.
А річка дзеркалами вкрита,
дерева листям шелестять;
сльозою чистою розлита,
і трави шепотом тремтять.
Над кручами звисають брили-
творіння варварських ідей;
в місцях де пращурів могили-
тепер в'язниці для сімей.
Усе змішалось в нашім Світі-
добро і зло, краса і жах;
змінились і батьки, і діти-
немає вогнику в очах.
Ось серед рідкісних рослин-
дітей пейзажів неповторних;
безглузде втілення ідей:
чужих природі - рукотворних.
А зовсім поруч із цим жахом-
птахи співають і цвітуть квітки;
гуляє вітер-колиса верхів’я,
невже все це зробили я і ти?...
Не злі машини, ні зелені гроші-
людська подоба всим цим заправля;
коли всі разом-ми такі хороші,
а поодинці, носить як Земля?...
Не варто чорними нитками,
все зашивати до країв;
краще живими кольорами,
сплести фантазії зі снів.
Мов очі озеро безмежно голубе,
над ним розкинулись зелені і величні крони;
і все це наше-і моє й твоє,
бар’єром є лише людські окови.
Ті кандали, що ми на собі носим,
не примусово-добровільно, залюбки;
і ідоли, яких так звеличаєм,
нам створюють ілюзію судьби...
Невже не хочеться розкрити ширше очі,
вдихнуть повітря у легені до кінця;
і крізь магічні і зіркові ночі,
поринути у розкіш небуття...
для І.Ч.