Які, ви, милі і тендітні
Красуні Мавки-чарівниці !
Війна лютує, а на Півдні
Й на Сході наші захисниці.
Заглянь лише' у їхні очі,
Як ті озерця голубії.
Не в сукнях, - камуфляж... дні, ночі
В сирих окопах... Молодії,
Сміливі, горді і красиві,
Хоч автомат не до лиця.
З-під каски пасма уже сиві...
Та всі надії на Творця.
Снаряди, танки, смерть літає
І небезпека день при дні.
Ви ті, хто хлопців окриляє,
Як сонечка, там на війні.
Ви Мавки - Героїні наші,
Народжені в буремний час.
Живими повертайтесь... Раші
Не вдасться побороти Вас.
Найкращі Мавки - українки !
В війну не судять по красі.
Не сумнівайтесь ні хвилинки :
Вони - Міс Всесвіту усі ! *
* Міс Всесвіт 2023 - представниця США Ірина Безсмертна.
Українка, родом з Херсону. Коронування
відбудеться 18-19 листопада 2023 р.
Примітка: Міфічний образ Мавки відомий з творів Л. Українки,
І. Франко, М. Коцюбинського, В. Симоненко, Є. Гребінки та зустрічається
в українській сучасній поезії.
Саме так, Катрусю. Хоча у нас нема бойових дій, але часто бачу молодих жінок з автоматом на плечах, що патрулюють. В захопленні: вони горді, красиві, мужні. Спасибі, Вам.