24 серпня на День Незалежності України у стінах Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука відкрилася виставка живописної поезії «Свобода».
Для мене дуже знаково, що відкриття виставки припало на таку важливу дату для українців.
Знаходячись в стінах бібліотеки, усі присутні мали онлайн місточок з Канадою та Польщею. Читали вірші, розглядали картини та спілкувалися. Зрештою, вітали один одного зі святом, бо по своїй суті дана виставка – це не тільки можливість показати себе. Також цікаво, що картини, які виставили, було закріплено до маскувальних сіток. Свого роду дане тло для нас українців вже є буденним. Зелена барва боротьби підкреслювала й резонувала з намальованими та поетичними образами.
На стінах були представлені картини таких художників як: Зоряна Опанащук (Зозза), Квітка Муха, Ірина Олійник, Зоряна Лильо-Откович і Марго Пугаченко.
Поетичне слово тримали:
Катерина Міхаліцина, Олександр Лисак, Катерина Флекман, Богдан Кухта, Юлія Баір, Роман Рудюк, Маріанна Челецька, Іван Винарчик, Аліна Кундукова, Роман Миронов та Олена Лотоцька.
На жаль, не всі автори були у стінах бібліотеки. Дехто читав в онлайні. А за тих, кого не було, віддувалися ті, хто прийшли на захід. Таким чином я презентував не тільки два своїх тексти, а ще й вірші Олександра Лисака.
На заході згадували про воєнних письменників, бо без них даний захід точно б не відбувся. Радий був бачити давніх знайомих та спілкуватися із новими для себе людьми, попри те, що їхні імена вже є знаковими. Не розписуватиму про всіх партнерів, спонсорів і присутніх, бо це всього-на-всього маленька примітка про маленький крок в царині культури.
З повагою, Богдан Кухта
28.08.2023