Чарівниця весна у вбранні, що квітує яскраво,
Як сніжинки з небес, облітає в садах білий цвіт.
А бузок під вікном заглядає в шибки величаво
Він володар весни, і цвіте, прикрашаючи світ.
*
Аромати його ніжним шлейфом окутали простір,
Час для свіжих думок, для народження планів і мрій.
Як зазвичай весна розстеляє для літечка постіль,
Щоб у ложі квіток врешті-решт розчинитись самій.
*
Милуватися цим можна вічно без лестощів й фальші,
Пити воду з долонь, відчерпнувши її з джерела.
Солов"ї у лісах, як солдати з піснями на марші,
Будять в душах людей струни ніжності й нотки тепла.
Такий розкішний цвіт бузку – це чудо травня,
Весни-чаклунки дар, її творінь вінець.
Це – символ ніжності і чистого кохання,
Пробудження природи чарівний кінець.