Народитися жінкою – це не менш відповідально, ніж чоловіком.
Чоловіки нам забезпечують мир в країні, а жінки мир – у домі.
У жінок – неймовірна кількість обов’язків. Не знаю, чому їх
назвали слабкою половиною. Хіба може слабка жінка зробити
стільки всього за життя? Низький уклін усім жінкам за те, що
вони в муках народжують, виховують дітей, доглядають
батьків, прикрашають життя чоловіків, чекають своїх дорогих
з війни, на жаль, часто оплакують.
ЗІ СВЯТОМ, ДОРОГІ ЖІНКИ! БАЖАЮ УСІМ МИРНОЇ І
ЩАСЛИВОЇ ВЕСНИ!
Дарую Вам вірші, присвячені саме Вам!
ПОДАРУНОК МАТУСІ
У матусі нині свято,
Ми її вітаєм з татом.
Мамі – пролісків букетик,
Є із татком в нас секретик.
Подарунок – кошенятко,
Це – я випросила в татка.
ОДА ЖІНЦІ
О, Жінко! Світу – перше диво!
Твоя величність і краса,
І ніжність й сила воєдино
Творити в змозі чудеса.
Хто міг назвать слабкою статтю
Неперевершений алмаз?
О, Діво! О, прекрасна Матір!
Цариця й Попелюшка – враз.
Мадонно! Жінко-берегине,
Без тебе світ впаде зів’ялий,
Без тебе все живе загине...
До ніг твоїх Зірки упали.
О, Жінко! Весно, сонце ясне!
Квітуй, живи, твори добро,
З тобою світ повік не згасне,
Святе Адамове ребро!
СЛАБКА СТАТЬ
Cкажіть у чому слабкість жінки?
Вантаж несила піднести.
Хоч є в ній легкість від пір’їнки,
А їй – нести важкі хрести.
За Євин гріх рождати в муках,
Добі віддати всю красу.
Тримати світ цей на поруках,
В собі пізнавши біль і суть.
З зернятка виплекать дитину,
Батькам віддати шану й честь.
У серці – біль за Батьківщину,
До Бога молить її перст.
Рушник на долю вишиває
Вночі, коли заснув весь світ.
Яка вона, коли кохає!
Душа її, мов оксамит.
Коли прийде година грізна –
Своє святе дитя віддасть.
Вона і є сама Вітчизна,
І хтось сказав – слабка це стать!?