Я рахуватиму години,
В сльозах вестиму відлік днів,
Її очей живих вогнів,
І до останньої краплини
Я розділятиму мінор
З моєю милою Лінор...
Нема чистішої людини
На білім світі — і в раю.
Та тягне смерть любов мою
В полон чіпкої павутини
Могильних демонів-потвор —
Мою знесилену Лінор...
Останній подих — і на волю
Летить незаймана душа —
В далекі далі вируша,
Позбувшись разом з тілом болю.
Та вже псалми співає хор
Величній, царственній Лінор...
І ось стою я поряд з нею,
А в серці полум'я горить
І уявляється та мить,
Де я з коханою своєю
В далекім краї Nevermore.
Чекай на мене, о Лінор...23 жовтня 2018 р.