У неї - яблуко в руці - холодне, красне.
Охра на скулах й в гаманці - охрить так рясно
У неї в погляді - зірки, багрянець - в жилах.
Залистопадили дірки в дозрілих крилах.
Вона наповнює політ собою й світом.
Вже не рахує зим і літ, бо вже не літо..
Попереду - лише зима, холодна й чиста -
ось уже суне в кришталях, за падолистом
Попереду - льоди, мов скло..
вона - малятко -
вдихає ніжність з молоком
з свого горнятка.