|
Вашій увазі сьогодні - сюжетний текст про хмарки і не зовсім! Не зважайте на присутність слова "Бог", адже текст доволі давно написаний, а слів міняти не хочеться.
I.
Для нього це теж стало несподіванкою.
Він надіявся, що це буде не просто так,
Хоча жив як простий простак,
Їхав простою дорогою.
В останній момент бачив фари,
Летів через капот,
Як справжній пілот,
І думав він тоді лише про хмари.
Приспів:
Тихо пливе в небі вата,
Легка, м’яка, солодкувата.
Так би й взяти і вкусити
Чи то з ними полетіти…
Ті хмари – уламки душ людських,
Летять над уламками людей міських.
Ті хмари – уламки душ людських,
Летять над уламками людей міських.
II.
Вразила краса небесна,
Почуття пронеслись громом.
Настала смерть проста,
Після зустрічі з капотом.
Нічого не чув, і не бачив теж,
В голові лише туман густий, як та небесна вата.
Лише фігури з безформених пурпурних веж,
Згубило невинне небо і фантазія крилата.
Приспів:
Тихо пливе в небі вата,
Легка, м’яка, солодкувата.
Так би й взяти і вкусити
Чи то з ними полетіти…
Ті хмари – уламки душ людських,
Летять над уламками людей міських.
Ті хмари – уламки душ людських,
Летять над уламками людей міських.
III.
Ясний день, ясне небо,
Пряма дорога!
Більше нічого й не треба!
Най Бог чесним людям помога!
Хай пробачить того безумця,
Що потонув у блакиті й білизні хмари м’якої.
Ніколи не зійде остання усмішка з його лиця,
Смерть увічнила образ людини щасливої!
Приспів:
Тихо пливе в небі вата,
Легка, м’яка, солодкувата.
Так би й взяти і вкусити
Чи то з ними полетіти…
Ті хмари – уламки душ людських,
Летять над уламками людей міських.
Ті хмари – уламки душ людських,
Летять над уламками людей міських.
V.
Не було тоді й більше не буде тривоги,
Не відберуть того щастя нездорового ніякі вороги.
Хмари… Хмари… Людські примари…
Хмари… Хмари… Полетіти б з ними за гори…
Випасти дощами рясними,
Протекти струмками краї заморські чи джунглі.
Знову стати хмарами простими, а може, грозовими.
Розгрозитись на пустелі й розлетітись в урагані.
…Дорога, хмари, фари, удар, капот!
Не факт, що то був програш і не факт, що джекпот!
(Усім в щасливу путь без пригод!)
2012.
ID:
623022
Рубрика: Поезія, Авторська пісня
дата надходження: 22.11.2015 10:17:00
© дата внесення змiн: 31.12.2015 18:32:22
автор: Dingo Барський
Вкажіть причину вашої скарги
|