Крематорій душ людських
Працює подобово.
Робітники тут я і ти
Хоча й не любимо свою роботу.
Ми добровольці. Ми самі сюди прийшли,
А інших гнали в наші "теплі" руки.
Зав'язуючи очі їх вели
Не на тортури.
А на предсмертні муки.
Багато хто тут вже пройшов,
І ти, мій друже, їх впізнав.
На брудному від сажі обличчі чистий шов
Сльоза лишила.
Ти її не витирав.
Багато хто тут пройде ще,
А потім підуть ті, котрі всіх сюди гнали,
А потім підем ми - і нам не буде боляче.
Нам буде смішно.
Ми уже не раз вмирали.
______________________________________
Крематорій душ людських
І пахне тут не так приємно.
Мабуть, вже скоро вихідний...
А ти як думаєш, колего?