Надворі сніг. Привіт, синочку!
Ти там замерз? Не гріє автомат?
Ти пам'ятаєш вишиту сорочку?
Пробач, її забрав солдат.
Він ще забрав у мене куртку..
І я віддала..він бо когось син.
На добру долю дала йому хустку,
А він обняв мене з усіх на світі сил.
Ти знаєш, йому десь років двадцять..
І ти у мене досить молодий..
За тижня два тобі вже буде тридцять,
І я благаю Бога, щоб ти був живий.
Той хлопець йде до мене знову й знову..
Одного разу навіть мамою назвав..
Я вчу його вкраїнської розмови,
А він мене від лиха закрива.
01.12.14