Мені без тебе все не те.
Мені без тебе день короткий,
Темніша ніч, пусті висотки,
І місто взагалі пусте.
Без тебе день мені не день,
А ніч не ніч мені без тебе,
Холодне сонце, пусте небо,
Світ без життя - і смерть лишень.
А я тобі таки ніхто,
І я така тебе не варта,
Твоїх історій, твоїх жартів,
І ниточки з твого пальто.
Тобі для тебе треба тих,
Хто знає щось у цьому світі.
А всі такі, як я - то діти,
Проти усіх отих твоїх.
То будь тоді собі отам,
А я отут без тебе буду.
Колись згадаю, чи забуду,
Переплетіння наших драм.
Чи не забуду? Хай там як,
А я твоя тобі для тебе,
І моє сонце, моє небо -
Усе тобі, або ніяк.
Яні Бондаревій присвячується