NNnnЛюдина народжується не тоді,
коли з'являється на світ –
коли віднаходить свою систему
координат у цьому світі…
Ол. Удайко1. Зеленка
Буває так, що дитині хочеться розваги, екстриму…
Вона бере самокат, стрибає на одній нозі,
Опираючись нею об асфальтову дорогу
І їде… І їй здається, що швидшого, комфортнішого
Транспорту у світі не існує… Летить, не бачачи
Дороги перед собою… Та… Ой, оказія –
Падіння, рана, біль, плач… Мабуть, більшого
Болю в житті наче й не трапляється… Тут
Несподівано, але вчасно на допомогу
Приходить… Зеленка –
Проста і доступна речовина –
Барвник – діамантовий зелений!
Умочив квачика, змастив ранку –
І знову – на залізного коня…
Здавалося б… дріб’язок,
А яка у ньому сила!
ЗЕЛЕНКА…
2. Нашатир
Буває, що вже доросла людина ненароком…
Впадає в паморок… Від неочікуваної події…
Смерть близьких… Переляк… Нарешті…
Несподівана… нерозділена… любов…
Страх… розпач…безнадія…світ немилий…
Сидиш на якійсь проміжній станції життя
І чекаєш, коли настане… очікувана смерть.
Та ось “неочікувана “ людина підходить,
Справляється про твій стан і виймає
З сумочки… нашатирний спирт…
Звичайнісінький гідроксид амонію.
Одна-дві інтенсивні "затяжки" і…
О Боже! Паморок проходить…
Знову живеш… Радієш…
Немов нічого й не було…
Тверезість, ясність розуму
…І перспектив!
НАШАТИР…
3. Ґумка
Все буває в дорослому житті… Таке інколи наробиш,
Що й собака не перескочить… Таке, що…
Ні людям, ні собі… Прикро… Бридко…
На душі, в серці… Бр…А мозок? Той, клятий,
Інколи так розгуляється, що…
Хоч в “дурку”… Галопіридол!
Електрошок! .. Гамівна сорочка!..
Та трапляється раптом… людина…
Проста-простісінька, як правда…
Дає тобі саме те, що треба…
Засіб від всіх негараздів…
Витираєш все із пам’яті…
Немов застарілий файл.
Немов пляму бруду…
І знову живеш!
Радієш!
Твориш...
ҐУМКА…
31.07.14
_____________
*Примітка: *З днем народження, NNnn!