не виправдовуй себе словами “настрій – осінь”.
сьогодні ніхто не змусить тебе говорити ямбами та хореями.
коли душа заплутано тебе відпочинку просить,
випий кави і поплачся чорним олівцем на папері.
не тікай від минулого, знайди правду в майбутньому й віршах.
сьогодні ніхто не змусить тебе дихати теперішнім.
і не говори, що настрій у тебе сьогодні трохи грішний
через те, що люди стали зовсім не “гомерівськими”.
не забувай, що можна забутись в книжці.
і небо зоряне тобі на це нічого не скаже.
сходи на схóди, заплутайся в їхнім намисті.
і припини оце своє “як карта ляже”
ти розумієш, про що я. не відводь очей, дивись прямо.
у трамваях не так багато людей, яким соромно.
і припини читати вірші із плямами -
надворі й без того до біса холодно
/як на душі/