Молитва за воскресіння України
Господи Ісусе Христе, Сину Божий, що стерпів і вмер за нас на хресті й третього дня воскрес із мертвих у великій славі, зглянься на нашу Матір Україну і подай їй Свою могутню руку. Ти бачиш, Ісусе Солодкий, як терпить і страждає наша дорога Вітчизна, на хресті розп'ята, Пилатами осуджена й в могилу ворогами нашими погребена. Вислухай щирі молитви синів і дочок України і воскреси її, як воскресив Лазаря із гробу у Віфанії, щоб Ім’я Твоє було прославлене нині і завжди і навіки вічні. Амінь.
Молитва за волю Українського народу
Всемогутній Боже і Творче Світів, Ти створив небо і землю і свобідних птахів, що любуються і радіють своєю волею і свободою, яка підлягає тільки Твоїй Всемогутній Волі: Ти знаєш, Господи, що свобода це найвищий скарб людини й народу, що всяка неволя є найстрашнішим терпінням. Змилосердься ж Господи над Українським народом, що терпить поневолення на широких землях своїх, зітри кривду і неправду, що неволить його, і дай йому Преподобний, зажити вольним життям, щоб нікому не служив окрім Тебе, і щоб вільно прославляв Ім’я Твоє. Амінь.
* ці молитви були взяті із молитовника виданого в 1939 році,
його зберегли діти репресованих.