Поезія - це світ барвистий
Із співом місяця і музики з гаїв,
Ту розквітає із сльози намисто,
І не поет - хто не любив.
Поетика - наука ціла,
І Гімалаї легко посягне,
Поетом стане лиш сміливий,
Хто бачить у земному неземне.
Поет - це у воді святий вогонь,
В життя театрі диригент,
Поет не стае осторонь,
Чи символіст, чи декадент.
Літературна слава - не сенс його буття,
Слава прийде потім, із роками,
І безсоромне це життя,
Якщо поет у нім злукавить.
Поетичне кредо кожного митця,
І не важливо аморальний чи естет:
- Поезії немає і не буде кінця,
І все ж, якщо не громадя́нин - не поет!
7.04.13