На вулиці ви бачите обідраного, дрімаючого на лавці, безхатченка.
- П'яниця... Пропив усі свої гроші і майно.
Настправді ж, ніхто з вас так і не дізнається, що цей літній чоловік втратив всі свої статки, тому що був жорстоко обманутий аферистами.
По вулиці йде жіночка і розмавляє сама з собою.
- Божевільна... Її не можна випускати з психіатричної лікарні.
Але ніхто з вас не буде знати, що це колишня вчителька, освідчена особа, що заслужила на повагу, але її покинули діти і внуки, поїхавши за кордон, шукати кращої долі. Вона збожеволіла від самотності та безпорадності.
По телебаченні, в новинах показують чоловіка, що народився без рук і ніг.
- Каліка... Його життя втратило сенс. Він не зможе зробити нічого корисного.
Подумаєте ви, але так і не дізнаєтесь, що цей чоловік все ще знаходить в собі сили продовжувати своє існування. Він їздить у тури по всьому світу і дарує людям надію, надію на краще, надію на те, що ще не все втрачено.
Повз вас проходить дівчина з заплаканими очима з яких ще досі ллються сльози.
- Плакса... Занадто емоційна, не вміє тримати почуття в собі.
У вашій голові пролетять саме такі думки, але ж ви не будете знати, що щойно від інсульту померла мама цієї дівчини. Дівчина покидала маму поспіхом, у сварці, коли ж вона захотіла вибачитись перед найріднішою людиною, мама уже не змогла вислухати її.
У клас прийшов новенький хлопчик з порваним портфелем, задовгими штанами, з старшого брати, сорочкою з брудним комірцем.
- Нечепура... Батькам байдуже на його зовнішній вигляд.
Зробите висновки ви, не знаючи, що цей маленький хлопчик сотні разів спостерігав, як п'яниця батько б'є матір. Не знаючи, що його батьки нещодавно розійшлись і тато забрав усі гроші сім'ї, а бідна матір працює на кількох роботах, не покладаючи рук, лише для того, щоб заробити на шматочок хліба собі і сину.
Ми часто судимо людей по зовнішності, створюємо їм той чи інший образ, навіть не знаючи що в них діється вдома, в серці і у голові.
Тому, не робіть поспішних висновків і ніколи не осуджуйте людей! Адже критикувати може кожен, проте далеко не кожен може зрозуміти і підтримати!