Намальована мрія летіла в далекі світи,
Пілігримом скидаючись тим, хто її не пізнав.
Там на неї чекав її Майстер – безсмертний Далі,
Маргарита вона стала Галою. Ти про це знав?
А чи знав ти про те, що фатальна поява її,
Образ Музи навіяний був до дрібниць і деталей
І що, навіть, в густих «лабіринтах» жабо і вуалей
Впізнавав Майстер риси коханої жінки Далі?
Ну-а далі Далі готував і плекав полотно,
Не шкодуючи фарб, вимальовував душу в заграву;
Гала іноді вигляд робила байдужий, мов, їй все одно,
А насправді – на кінчику пензля життя проживала.
У історії цій була крейда і був олівець,
Вус угору – ну хто би йому заперечив?
Все прекрасно, що двох підійма до високих небес
І без чого тьмяніє у парі із зорями вечір.
Хай ця розповідь стане для тебе найпершим ключем
Від усіх таємниць і влаштованих засідок долі,
Щоби знав, що красиво прожити не значить без болю –
Дорожити із Мрією кожним дарованим днем.