Як довго затягнувся нині піст?
Вже двадцять літ засохлими вустами
читаємо Шевченків заповіт,
а Воскресіння так і не настане.
Вже двадцять літ, як скинули ярмо,
та на смітник чомусь не викидаєм,
а час-від-часу дістаєм його
і перед дзеркалом тихенько приміряєм.
Протиполярність вчинків і бажань
на дві частини поломало душі,
словами - Кобзареві сиплем дань,
ділами - всі святі ідеї душим.
Невже-то Богом проклято наш край?
Невже повік в ярмо те запрягатись?
О, Господи! Направ, чи покарай!
Нехай Дніпро не плаче і Карпати.
Нехай прийде той Воскресіння день,
разом з Христовим на мою Вкраїну,
повернеться і Правда до людей,
і мати обніме щаслива сина.
ДОБРЕ НАПИСАЛИ,правдиво щиро і сиьно...
особливо ці рядки сподобались:
"Протиполярність вчинків і бажань
на дві частини поломало душі,
словами - Кобзареві сиплем дань,
ділами - всі святі ідеї душим."
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
мені першій випало прочитати-відчути всю вагу великого посту .жаль що не існує більшоі оцінки за п"ятірку на цьому сайті.ця гірка правда оцінюється мільйонами зламаних життів,ЯКІ уже ніколи не воскреснуть.сильно.і по-синівськи віддано .
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Олю! Вибачте, що вчора не відповів. якась оказія - тільки напишу патріотичний вірш як одразу інтернет працювати відмовляється
Круто! Ну молодець!!
Вже двадцять літ, як скинули ярмо,
але в смітник чомусь не викидаєм,
а час-від-часу дістаєм його
і перед дзеркалом тихенько приміряєм.
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00