Майстриння-осінь тче свій гоблен,
Пливуть хмаринки в небесах прозорі,
І спалахне у позолоті клен,
Чудні запаски вдягнуть осокори.
Такі врочисті сині небеса-
Не зміряти любові всенародної.
Сьогодні День Воздвиження Хреста
Животворящого і Чесного Господнього.
У душу лине тиха Благодать
Із серця виселяючи тривогу.
З Тобо, Боже, віку б звікувать,
З Ім'ям Твоїм закінчити б дорогу.
В духовності і вірі ми усі
Прийшли до Тебе нині на гостину.
Великий, Боже! Правдою єси
Ти стверджуєш у кожному людину.
Благослови ж нас, Боже, у житті
Творить красу і не чинити злого.
І від спокуси душу захисти,
І не зректись щоб Імені нам Твого.