Васько Блоха - у нас кумир,
Найкращий і найшвидший,
Без нього наш спортивний двір,
Не став би самий ліпший !
У школі Вася - рекордсмен,
Бо раз, на фізкультурі,
Сто метрів він, в один момент,
Пробіг - рекорд в натурі !
Коли стояв він в день ясний,
Готуючись до старту,
Сусідський півень в двір шкільний
Забіг... Тож не до жарту,
Бо цьо́го півня, за хвоста,
Недавнішньої днини,
Впіймав Блоха, не просто так,
А вискуб три пір'їни !
Їх вставив в головний убір,
В убра́ння індіанця,
А потім, вийшовши у двір,
Тим пір'ям хизувався !
А півень ще тоді не спав -
Вони з Блохою стрілись
Та ко́гут Васю не чіпав,
В "індєйця" - лук і стріли !
А тут - тут доленьки презент !
Васько "НА СТАРТ" схилився ...
Відкрився тил ... Один момент
І ко́гут не збарився !
Команда "МАРШ" ! В єдину мить,
Васько, як та пружина,
Зривається і з місця мчить
Бо спорт - це ж поєдинок !
Та півень ще на старті встиг
Спортсмена клюнуть дзьобом,
А потім Васю він настиг
І ЩЕ додав до того !!!
Дзьоби́ще в когута як сталь,
Тож мало не здавалось !
Блоха, як міг тікав ... На жаль
Від півня - все ж дісталось !
Той когут гордо походжа́в,
В дворі - король законний !
Ще й груди колесом держав,
І гребінь - як корону !
Васько, неначе дикий звір,
До фінішу домчався !
Фізрук спинив секундомір
І аж за серце взявся ...
На дві десятих наш рекорд
Побив рекорд району !
Портрет Блохи - аж на біг борд !
Ще й грамоту - додому !
Сестричка Васі - мілкота,
На ній і написала :
- Якби не півень без хвоста,
Рекорду б не бувало !
Зі слів внучка, записано правильно.
Підпис / Родвін /
19-20.03.2024 р.
Ілюстрація : https://png.pngtree.com/png-clipart/20220116/original/pngtree-a-little-boy-chased-by-a-rooster-png-image_7103619.png