Жорстокість
абияк
корегують
Політикани...
регуляція
екстрено
виплескується
електричним
річищем.
Жак Превер (1900-1977) - французький поет, кінодраматург, представник жанру "сюрреалізм", поет - пісняр. Пісні на його слова виконували знаменитості тих часів : Едіт Піаф, Ів Монтан, Марлен Дітріх та інші.
Йому довелося жити і творити в період двох світових воєн, внаслідок чого митець став пропагувати антимілітаризм і скептично ставиться до будь-яких політичних партій.
Хоча в молоді роки співпрацював деякий час з місцевими комуністами, але навідріз відмовлявся вступати в їхні ряди (бо, мовляв, вони посадять його до ячейки, себто, в'язниці), а також підписувати хвалебні оди тодішньому радянському вусатому тирану після поїздки до країни рАД в страшному 1933 році.
Натомість вів богемний спосіб життя, одягався аристократично, трішки неакуратно, курив модні сигари чи трубки, надовго затримувався в кафе й бістро, водив дружбу з Пікассо та Далі, був кумиром в розкішних дам і писав сюрреалістичні й антивоєнні твори та сценарії до фільмів.
Про нього Сальвадор Далі якось сказав, що Жак воює з ненависним злом не бомбами, а петардами.