( в дарунок юній, починаючій майстрині авторської ляльки та інших видів декоративно-прикладного мистецтва Маргариті Петренко.
З циклу "МИТЦІ ДЛЯ "СОЛО" Й "СОЛО" ДЛЯ МИТЦІВ")
Крилаті весни юної доби
Збігають воском батику тканинно.
Возносять в працю молоді плоди
Та креслять схеми до творінь гостинно.
Відкривши двері сотень барвників
Крапкують ними цяточки писання
І сиплять зерна з рук на власний шків,
Всіваючи серця зі свого рання.
На мапі днів зійшло її панно,
Розшите цвітом, вирізане з дива,
Натхненним кроком шиється воно
У оберегів зоряність щасливу.
Марія Дребіт
28.09.2023 Португалія