(в дарунок майстрині декоративно-прикладного мистецтва, в техніці ґудзвикової аплікації, Вікторії Левченко.
З циклу "МИТЦІ ДЛЯ "СОЛО" Й "СОЛО" ДЛЯ МИТЦІВ".)
Три моря сонць з її долонь лилися,
Виднілись людям з-між барвистих хвиль.
Гарячі диски огортались в листя,
Тримаючись за візерунків штиль.
А потім, раптом, із проміння шквалом,
Впліталися у кошики бажань —
Малих й великих ґудзиків начало
Палало у полотнищах чувань.
І кожним рухом вишитість майстрині,
Багато-юно кликала у світ,
В котрому—світлом! Променем—в царині
Глибоко-хистних світанкових літ!
Марія Дребіт
11.09.2023 Португалія