Налетіла Хмарка сіра,
Всі злякались - буде дощ.
А Баран сидить без діла.
Що робити, скаже хто?
Чи сходити на базар,
Собі чоботи купити?
Чи зварить смачний узвар?
Треба ж дощ це пережити.
Подивився у вікно:
Дійсно, хмара ще й велика!
На базар йде все одно,
Щоб не взнати дощу лиха.
Бачить - вивіска "Взуття",
Це для нього те, що треба!
Вгору голову підняв -
Все хмурніше стало небо.
Подивився на товар,
Та не буду приміряти.
З каблуками він придбав,
І скоріше вже тікати.
А коли прийшов додому,
То приміряв з каблуками.
У лікарні лежав довго,
Весь у гіпсі, з синяками...
Десь поділась хмарка сіра,
Стороною пройшов дощ...
Краще б він сидів без діла.
Що поробиш тепер? Щож?