( в дарунок майстру світлярства Олегу Суржку.
З циклу " МИТЦІ ДЛЯ " СОЛО" Й " СОЛО" ДЛЯ МИТЦІВ")
А він уміє зупиняти мить -
Квітковий зів ловити, в гніздах зорі,
Відджмелювати сонця першу нить,
Тримати хвилі, ранками прозорі.
Ковтнувши вітру, го вкладає в кадр,
Завивши в яру серпантинну плівку
Таїть у скринях, доторкнувшись надр,
Допоки не заглибиться в мандрівку...
Так йде світляр дорогою життя
І здрить на тім шляху, що нам незриме.
Знимкує Божих сходів вишиття
Та ловить змиги ока невловимі...
Марія Дребт
17.08.2023 Португалія