У савані, наче граф,
Ходить гордо пан жираф,
Він ОДИН такий у світі,
Знають це дорослі й діти.
У лісочку, де травичка,
Виросла смачна суничка,
Тут одна і там в кущі,
Разом буде, певно, ДВІ!
Апельсини я люблю,
В магазині їх куплю,
Мамі, татові й собі,
Порахую, рівно ТРИ!
Один, два, три і ось ЧОТИРИ,
Скільки квіточок в квартирі!
Кольорові й запашні,
Всім на радість і мені.
П’ЯТЬ маленьких кошенят
Біля кішки тихо сплять,
Мама пісеньку співає,
Кошеняток доглядає.
ШІСТЬ малесеньких курчат
На галявинці пищать,
Тато півник вчить співати,
За будинком доглядати.
В лісі, посеред травички,
Виросли гриби-лисички,
Вистачить грибів усім,
Я зірву для себе СІМ.
ВІСІМ яблук червоненьких
Влітку визріло смачненьких,
В кошик свій все позбираю,
За садочком я подбаю.
ДЕВ’ЯТЬ спритних лисенят
Біля лиски не сидять,
Хочеться їм пострибати
Та гарнесенько пограти.
У садочку, де малина,
Простелю я скатертину,
ДЕСЯТЬ ягідок скуштую
Та одразу порахую.
14.06.2023
Щиро дякую Вам за коментар. Стільки у серці тепла, яким хочеться поділитися з дітками.
Мені дуже приємно, що мої твори знаходять свого читача, що я маю можливість знайомитися з новими друзями-письменниками.