Якби не війна,
ми б зараз поїхали в гори
З вершини Карпат роздивлятись країну свою,
Не спати вночі
та, не затуляючи штори,
Свободу вдихати, і жити, немов у раю.
Якби не війна,
ми б не опускались в підвали,
Важкий не тягнули на плечах тривожний рюкзак.
Якби не війна,
ми б наших дітей не ховали,
Не вило б у небо тут стільки бродячих собак.
Якби не війна,
гайнули б до мами і тата
В маленьких містечках ловити дитинство за хвіст.
Якби не війна,
то свіжих могил не копати б.
Минуле тримає з майбутнім зруйнований міст.
Якби не війна,
ми б зараз носили не форму,
Не била б в обличчя розлука така затяжна.
Якби не війна,
усі б повернулись додому,
І ціла була б Україна. Якби не війна...