Прийшла мама з медчастини,
Де давно працює,
До невістки і до сина
Про своє воркує:
"Санітаркам рання зірка
Спати не давала,
Бо з району перевірка
Пил в кутках шукала.
Понад люстрами, у шафці,
Звісно ж в туалеті, -
Гарцювали урядовці,
Наче на балеті.
Потім дали указівки,
Акта підписали...
Поплелися до автівки
Й десь попрямували.
А ми чухаєм лоби,
Що робить - не знаєм,
Майже кожної доби
Пилюку ганяєм..."
Подивилося та й каже
Внученя зелене:
"Медицина оця ваша,
Мабуть, не для мене:
Років п'ять потрібно вчиться
Пил контролювати...
Скільки ж тоді знадобиться,
Щоб вміть лікувати?"