Співай !..
істерія
експресій
тобі
личить !
Сіетл (Seattle) - одне з найбільш дощових та найкрасивіших міст США, морський порт і столиця нової молодіжної субкультури.
Поєднання океану, що поруч час від часу бурхливо хвилюється, з сусідніми гірськими вершинами робить це місце проживання ну дуже привабливим колоритним. Туристи, як і місцеві, звісно, в захваті від нього.
Саме тут через особливу специфіку депресивного клімату(майже постійну дощову мрячку-мжичку, котра дошкуляє таки), зручне розташування й масу інших факторів наприкінці 80их років двадцятого століття сталася остання рок- революція в альтернативній музиці, що мала назву - "Гранж" або "Стиль Сіетла". Нікому невідомі раніше підпільні гаражні гурти, як гриби після дощу, попали раптом в авангард нової модної й дуже гучної течії, котру залюбки споживало молоде покоління Ікс. Одні та інші прагнули ще більшої розкутості, гучності, бунту, свободи. Й саме тут зійшов на музичний трон фронтмен квінтесенції бунтівного духу - Курт Кобейн.
А ще його називають "смарагдовим містом", бо внаслідок частих опадів тутешня рослинність світиться диво- кольорами.
Окрім того тут вариться смачна кава і добре пиво. Численні театри з різноманітними спектаклями тільки додають ще більшої аури цьому культурному феномену.
У Сіетлі народилися : Джимі Хендрікс - найкращий гітарист усіх часів, Білл Гейтс - комп'ютерний геній, та багато - багато інших творчих особистостей.
Й чимало українців комфортно проживають у ньому. Офіційно тут працює "Асоціація Українців Штату Вашингтон", яка з 2012 року веде україномовні передачі по радіо.