Прошу цього року, почуй Миколаю,
Дітей з України, що бачать війну.
Про смерть вони мабуть ще знати не мають,
У кожнім листі про мир і весну...
Ти мабуть отримаєш лист десь із Бучі,
Від хлопчика, років семи чи восьми,
Що просить не іграшки або цукерки,
А просить сестричці привіт донести,
Вона на хмаринках. То був місяць лютий...
Ракета ворожа, забрала життя,
Залишилось фото, де всі рідні люди,
Де вдома з батьками, там він і вона.
Прошу Миколаю, здійсни всі бажання
Дітей, чиї долі торкнулась війна
І маю до тебе одне запитання:
А можна туди написати листа?
Я коротко... Просто люблю і сумую,
І знаю, що нас захищають з небес,
І може нас там, на хмаринках почують,
Спокійним настане для нас новий день!
Святий Миколаю, прошу перемогу
Моїй Україні і мирне життя,
Щоб діти не чули сирени тривоги,
Навчались у школах, а не в укриттях!
Пробач, що багато рядків, накипіло,
Дорослі теж іноді вірять в дива,
Тримайся, незламна моя Україно!
Я з вірою в серці, відправлю листа…
©Марія Скочиліс
ID:
967453
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Драматичний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Вірші до свят дата надходження: 04.12.2022 22:58:02
© дата внесення змiн: 04.12.2022 22:58:02
автор: Марія Скочиліс
Вкажіть причину вашої скарги
|