Гай Валерій Катулл LVIII. ЦЕЛІЮ, ЛЕСБІЯ НАША, ЛЕСБІЯ ТА
Целію, Лесбія наша (1), Лесбія та,
та Лесбія, яку Катулл єдину
кохав більше за себе і всіх рідних,
нині на перехрестях і в закапелках
ловить (2) нащадків шляхетного Рема.
(1) друг Катулла Марк Целій Руф став коханцем "нашої" Лесбії
(2) в тексті вжито слово "glubit" - роздягає, оббирає, так Катулл делікатно назвав спосіб заробляння грошей Лесбією
Gaius Valerius Catullus LVIII. CAELI, LESBIA NOSTRA, LESBIA ILLA
Caeli, Lesbia nostra, Lesbia illa,
illa Lesbia, quam Catullus unam
plus quam se atque suos amauit omnes,
nunc in quadruuiis et angiportis
glubit magnanimis Remi nepotes