Скажи, чому небо таке голубе
В ту хвилину, як чорно-білий світ ледь тримається на милицях?
Невже воно хворе на рак, діабет,
Бо з надією в душі наші, мов той жебрак вокзальний дивиться?
Давай йому зараз розкажемо все,
Про хороше, погане, часом досить ванільне, часом моторошне.
Нас один до одного вабить, несе
Так шалено, казково, наче в довгоочікувану подорож.
Скажи, чому дуже красива ця мить,
Мить єднання з тобою, рідний мій, та з природними інстинктами?
Чому очі твої бояться пітьми?
Я тут, поруч, я сяйвом внутрішнім тобі віддано світитиму!
Не знаю, що далі чекає на нас,
Чи прокинемось завтра, може будем блукать над потойбіччями,
Нехай земне щастя дається в аванс,
Ти ж цінуєш життя в обіймах неврівноваженої дівчинки!
Скажи, чому зорі не падають вниз,
А фальшиво горять тоді, як ми все чекаємо на здійснення
Бажань смішних, ніби то звичний каприз?
Нам прожити би в горі і в радості та з улюбленою піснею!
Тому давай впевнено, вільно, без меж,
Без кордонів, шаблонів вигаданих любити безкорисливо,
Давай хоч день без соціальних мереж,
І не думати, що там угорі щодо нас замислили!
Скажи, чому швидко збільшуєш мій пульс,
І продовжуєш далі, жадібно та захоплено рахуючи?
Чому, скажи, пристрасно знову молюсь
У той час, як шепочеш з ніжною красномовністю: "до зустрічі"?
Не йди, прошу, жалості крихту дістань!
А давай, заварю ще кави і поговорим, як на сповіді
Про те, як нам хочеться жити до ста,
Про падіння та взлети, злочини, ті, що в кожного на совісті!
Скажи, чому робиш яскравим життя?
Чи може я сама не здатна щось із ним вдіяти по своєму?
Якби не ти, серце б не билось, затям,
Не було б цих ві́ршів, що знищую, потім заново їх створюю!
Мабуть, тому дуже кохаю тебе,
Що вклоняюсь низько з вдячністю найбожественнішій милості,
Мабуть, тому небо таке голубе,
В ту хвилину, як чорно-білий світ ледь тримається на милицях.
26.10.2017
ID:
958696
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Любовна та інтимна лірика дата надходження: 05.09.2022 00:05:25
© дата внесення змiн: 05.09.2022 00:18:09
автор: Амідала Саудаде
Вкажіть причину вашої скарги
|