Краса невинна, та не безкарна,
Ще й досі вона диво …
«…вона жахлива тим що гарна
і гарна, бо жахлива…»
Хітон із льону, яскравий пояс,
Вовняний пеплос, фібула-оздоба,..
Далекий моря голос
І бризу вранішня озноба,..
Гематію яскраві кольори
Злегка відкрило тіло молоде…
Волосся, волос в волос,
Як золото, не то й руде…
В орнаменті еллінськім
У зачісці яскраві стрічки,
Шнурівки золоті і шпильки,..
В них зручність і не тільки…
Майстрів труди і вміння -
Браслети, серги, перстні
Оздоблено камінням...
Є все у модниці,
Спокусниці чоловіків,
Богинь краса її із вічних,
Вона їм безмір тайників,
Начало всіх начал епічних.. -
Трагедії, поломані списи,
Бездумні поступи заради неї…
І жах і прощення краси,
Такі є в жінки привілеї...
графіка Володимира Адєєва(Севастополь)