Из цикла “Share a moment”
----
Я просто хочу поделиться моментом: // I just want to share a moment:
это очень простая песня, очень простая песня
быстро запоминается и понадобится всем
кого интересует идиш и кто хочет знать
как будут дни недели
знать и уже никогда не забыть
я адаптировала её для вас
споем вместе
и-и-и-раз:
тревога – זונטיק
тревога, но сегодня ночью не было – מאָנטיק,
тревога – דינסטיק און מיטוואָך,
тревога – דאָנערשטיק און פֿריַיטיק
воздушная тревога по всей стране – שבת אין אַ נאָווענע
тревога זונטיק - ווייטער
тревога ברויט מיט
тревога פֿלייש מיט,
тревога – וואַרעמעס און וועטשערע,
тревога – אָבער און ווידער,
внимание воздушная тревога всем немедленно пройти в укрытие – איין מאָל אין אַ נאָווענע
...тревога זונטיק - וויַיטער
эту песню я изучала в стенах института
эту песню пела за столом в Сихове
эту песню адаптировала для всех
чтобы вместе спеть:
в воскресенье тревога, в понедельник тревога, во вторник и среду тревога,
а дальше вы уже знаете слова и догадываетесь.
Хлеб с тревогой, мясо с тревогой, снова и снова...
Мы будем петь её как воспоминание и не будем хотеть лишний раз
вспоминать, а пока что
пятница. Снова была тревога.
(Перевод с украинского)
------
Я просто хочу поділитися моментом: // I just want to share a moment:
це дуже проста пісня, дуже проста пісня
швидко запам’ятовується і знадобиться всім
кого цікавить їдиш і хто хоче знати
як будуть дні тижня
знати і вже ніколи не забути
я адаптувала її для вас
заспіваємо разом
і-і-і-раз:
тривога – זונטיק
тривога, але сьогодні вночі не було – מאָנטיק,
тривога – דינסטיק און מיטוואָך,
тривога – דאָנערשטיק און פֿריַיטיק
повітряна тривога по всій країні – שבת אין אַ נאָווענע
тривога זונטיק – ווייטער
тривога ברויט מיט
тривога פֿלייש מיט,
тривога – וואַרעמעס און וועטשערע,
тривога – אָבער און ווידער,
увага повітряна тривога всім негайно пройти в укриття – איין מאָל אין אַ נאָווענע
…тривога זונטיק – וויַיטער
цю пісню я вивчала в стінах інституту
цю пісню співала за столом на Сихові
цю пісню адаптувала для всіх
щоб разом заспівати:
в неділю тривога, в понеділок тривога, у вівторок і середу тривога,
а далі ви вже знаєте слова і здогадуєтеся.
Хліб із тривогою, м’ясо із тривогою, знову і знову…
Ми співатимемо її як згадку і не будемо хотіти зайвий раз
згадувати, а поки що
п’ятниця. Знову була тривога.