Уявляєш,
Я тепер щоранку думаю, як там люди,
Що снилося їм або чи змогли заснути
Цифри статистики мені повні бруду
Від землі,
В яку не вдається рідних (с)ховати.
А коли їм сніданок / обід / вечерю,
То розривається в грудях снаряд чи міна
Боже, люди не мають, що пити!
Не вірю!
То страшний сон? Чи якісь кІна?
Уявляєш,
У мені живе стільки крику і стільки болю,
Скільки не вмістить жодна з живих планет
Уявляєш?!
Там Маріуполь, Херсон мріють про волю
Гімни УПА досі співають під свист ракет
Уяви,
Що в цьому безмежно широкому світі,
Де винайшли Теслу і хочуть жити на Марсі
Насправді майже нереально зрозуміти,
Чого помирають діти, вагітні жінки і бабусі?
За що помирають бабусі?
Уявляєш,
Куди не глянь - всюди жовто-блакитне чудо
Там підсвітили парламент, там - хмарочос
Всюди на площах міст із прапорами люди
Чи то Варшава, чи Лондон, чи Штат Іллінойс.
Уявляєш,
Ми - люди - сильні, здатні будь-що долати
Голіруч на танк чи на Майдан, де стріляють
Ми бачили, як помирають мАми і тАти
Тільки не впевнені, чи добре їх поховають.
Уявляєш,
Якось ми заснули у вечір зими 23-го
І ранок приніс нам тривоги й страх
Міста повдягали жалОби суму твогО
Україно, ти 74 доби героїчно стоїш
На ногах,
І міцнієш на наших очах!