Топ-менеджер Нафтогазу жене нову Бентлі на київський нуль...
Через фронти Закарпаття, через мільйони тернопільських куль,
Щоб захистити столицю від насідаючих орд проституток,
Від клаберів і стендаперів, від контрабанди і муток.
Галицький прикордонник все стереже країну від зла,
Що шлють в неї фурами цілодобово: броніки, каски і БПЛА,
Він все стриже, контролює, не випускає, тільки в ує,
Тільки поважних, тихенько, ну а, в цілому, кричить і плює.
Слідчі і прокурори гідно боронять сон громадян,
Парламент охороняє існуючий конституційний стан,
Судді надійно утримують фронт законності і порядку,
Ескортниці ходять Хрещатиком, шукаючи нову грядку...
А десь на узбіччі розбитої траси, в районі Попасної, серед ночі,
Біжить кульгавий пес з ошийником, боїться, їсти хоче.
Він дивиться на померлі будинки, згорілі танки, на хрести
І швидше, швидше, щоб подалі звідси утекти...
А десь у центрі Херсону, в адмінбудівлі, третій день,
В підвалі, вбивають хлопця, що в переході співав пісень
Про долю убитих героїв і про чужих, про несвоїх,
Про південь і про зброю, про смерть, про зраду й гріх...
А десь на бучанському цвинтарі дівчинка довго стоїть біля мами,
Плаче, цілує залізну табличку, потім кричить, б'є ногами...
А десь в передмісті Одеси дідусь набирає онука щоденно,
А той поза зоною вже восьмий день...
Бентлі темно-зелена..
ID:
950188
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 10.06.2022 23:15:23
© дата внесення змiн: 10.06.2022 23:17:29
автор: Аарон Краст
Вкажіть причину вашої скарги
|