День погожий, тепла днина,
От куди б податись?
Чи сходити до Марини,
Може, щось удасться?
Довго думав, чухав вуха,
Наш Іван красуньчик.
Та вона - куслива муха,
Перстень жде на пальчик.
Десь була заначка в нього,
Заховав невміло.
Чи є в тебе щось святого?-
Кричить жінка дзвінко.
Відпадає варіант,
Може, до Настусі?
В неї є якийсь талант,
Як в її матусі.
Жінка жарила котлети,
В вікна поглядала.
Одягла усі браслети,
Чи когось все ждала?
Чогось вранці кум приходив,
Ніби просив солі.
(На лиці відбився подив),
Просив ще й квасолі.
Чи хотів зварити борщик,
Щоб був він смачненький?
Жінка йому дала й горщик.
Він же кум рідненький.
Довго думав і гадав,
Де ж це ділась жінка?
Всі ідеї розкладав,
В голові - зупинка.
Швидко десь подівся й кум,
Жінка взяла вузлик.
Враз Івана пройняв струм,
Чув він щось про бублик...
Ненажера, жінка ти,
Хіба ти голодна?
В магазин чи довго йти,
На смачненьке жадна...
Пішов Ваня в магазин,
Ніс бубликів зв"язку.
Сидів довго він один...
Ось така розв"язка...