Оці святі сліди непроминання,
Ці вічні руни древніх молитов.
Коли стежки – одні суцільні рани
І менше віри в те, що Бог – любов.
І світ оцей – далеко не нірвана,
Бо рваний на парцели вже стократ.
І те, колись непізнане, вже знане,
Та й невідомо, хто для кого брат…
Бо так багато величі в дрібному,
Помежи люду безліч «королів».
А що по нас, а що відтак, потому,
Коли забране віри, волі, слів?..
А нині гучно божаться безбожні
І б’ються в груди… що їм суєта?
І стелить грудень білосніжне ложе,
І жде Марія чистого Христа…