( пісня)
І
Спадає день до срібної зорі,
В колиску котить обрієм невинно,
А за вікном, загублений в журі,
Стоїть Скрипаль, засмучений полинно ...
Пр.:
Ридає Скрипка ніжним тремом чистої роси,
У струн, від тих ридань, боліли звуки.
Розплів смичком маестро пасма ніжної туги́
І у самого затремтіли руки ...
Старий музи́ка обіймав мелодію жале́м,
Палало соло над вечірнім небом,
А у серцях, що слухали, зайнявся світ вогнем
І танув воском, бурштиновим медом ...
ІІ
Звучала ніч до ранньої пори,
Неслася в душі лебединно в парі,
Роздавши людям музики дари,
Закрилися у Вічному футлярі ...
30.10.2021 Португалія
фото з нету