Можливо, ми би могли бути разом.
Зустрітись, cказавши однакову фразу,
Ділитись піснями від репу до джазу,
Сміятися з дивних людей у купе
У потязі "Серпень - Чуфут-Кале".
Нам сонце було би дороговказом.
Якби ми зустрілись за інших обставин,
Я записав би з тобою кавер,
Я би поїхав з тобою у Малин,
Вапнярку, Рубіжне та Синевир –
У Києві та на верхівках гір
Я готував би для тебе сніданок.
Якби ми були хоч трохи, та інші,
Ми би навчались в одному виші,
Сиділи на березі моря у тиші,
Жбурляли у темряву камінці,
І наші обійми були би міцні,
Ми б спілкувались не тільки у віршах.
Якби в піні днів ми жили, в карнавалі,
Ми б оселилися десь у Полтаві,
Але інші ролі у нашій виставі:
Моя - відпустити тебе у світ,
Твоя - не чіпати моїх обріт,
Щоб рухався світ і надалі.
Солодко-тривожні "якби" і "тоді"
Розходяться колами по воді,
Приходячи ввечері у вихідні,
Коли єдине, на що вистачає сил -
Читати один із твоїх постів,
Не рушачи жодних кіл,
не прагнучи жодних дій.
P.S. Не обов'язково торкатися води, аби побачити сплеск.