Свиня у холодочку спочивала,
Думки її торкали кожен раз.
Одна найбільше підмивала:
Ну що б смачненьке б з"їсти у цей час?
Ця спека кожен день так діставала,
Болото висохло тоді на раз.
Порадувати душу чим - не знала.
Та десь запах холодний смачний квас.
Та що той квас! Звичайно, не для неї,
Картопля, морква, все це вже не те.
Ще краща в голові з"явилася ідея.
І для душі, напевно, підійде.
Можливо з"їсти треба апельсинку?
Як пахне і дратує цей нектар!
Зробила в голові ідея ця зупинку,
Щодуху подалася на базар.
Та смакувать плода їй не вдалося,
Тут налетів бджолиний хижий рій.
Таке страхіття раптом почалося,
Нічого не лишилось від тих мрій.
Покусана ледь ноги потягнула,
Ще довго снився їй той апельсин.
Чи в час отой вона оце збагнула:
Що плід оцей росте, та не для свинь́?
---------------------------------------------------------
Не мрій про те, чого не досягнути,
Смачненького поїсти - це не гріх.
Та не завжди все можна проковтнути,
І цим піднімиш ти усіх на сміх.
Проковтнути дійсно не можливо,
Все те, про що ти мрієш. Правдиво та повчально, дорога Надюшко!Творчого потенціалу Вам і удачі! Натхнення і Божого благословіння!
Незвичайний сюжет та бувають такі випадки, що не можеш з'їсти те що хочеш чи про що мрієш. Або воно виявиться не до смаку, або алергія може бути на цей продукт, або воно стільки коштує, що краще не мріяти і не хотіти
Мудрий гумор, та й на часі...Краще б свині знайти в квасі, собі тую насолоду і пізнати всю свободу... Дати приклад для усіх...Тож не линув тоді б і сміх!