( з циклу ,, ЛИСТ ДО ПО́ДРУГИ")
(пісня)
І
М.: А калина мамина під вікном зацвіла,
На душі оскомина забринить, мов струна.
Нагадає серденьку цвітопад тихих слів,
Що заклала матінка у калиновий спів.
Пр.:
Г.: Ти прийди, матусю, хоч на мить рідненька,
У свій сад розквітлий, глянь яка краса! 2рази
Заспівай зі мною, засвіти серденько
І розтане в квітах та гірка сльоза.
ІІ
М.: Заспівали дітоньки з ними й кущ заспівав,
Загойдались вітоньки, цвіт у грона упав.
Червоніє полум'ям на весь світ під вікном.
Тихо лине з полудня мамин слід над селом.
Пр.:
Г.: Ще не йди, матусю, залишись, рідненька,
І яскраві зорі вкриють Небеса ... 2рази
Разом заспіваєм у саду тихенько ...
Зросить спілі грона серденька сльоза ...
( програш)
Пр.:
Г.: ... Лине-лине пісня ген за небокраєм ...
У яскравих зорях квітнуть Небеса ...
Кетяги калини ніжно пригортаєм ...
Росить спілі грона серденька сльоза ...
Марія Дребіт - Галина Химочка
09.06.2021 Португалія - Україна