Ішов Ісус на Голгофу
Тягнув на собі важкий хрест,
А люд дививсь на важку ношу
Ніхто і не подумав зробити добрий жест.
Ніхто не хтів допомагати
Для них це дійство як театр,
Ще вчора з почестями зустрічали,
Сьогодні влаштували ад.
Кричали вчора всі осанна
І пальмами встеляли шлях,
Сьогодні тим шляхом останнім
Вели його на гору страт.
Він падав під хрестом великим
Побитий , спраглий і без сил,
Кроваві рани під вінцем терновим
Кровоточили й капали униз.
Ніхто не допоміг в тій важкій ноші,
Ніхто і не подав краплиночку води,
Ніхто й не співчував Месії
Й не відчував ніхто своєї в тім вини.
Лиш плакала Марія Магдалина
І Симеон поміг нести той хрест,
Марія відчувала болі свого сина
Ця біль пронизувала її серце теж.
І вийшли на гору Голгофу,
Зранене тіло потягли на хрест
Прибили цвяхами криваві руки й ноги
Й здалось Марії, що її серце теж.
Ніхто не заступивсь за Нього
Й пощади не благав ніхто,
Ще вчора величали Богом,
Сьогодні Він для них ніхто.
Розбійника Вараву залишили
Спасителя розп*яли на хресті.
Вже покидали його сили,
А Він благав Отця простити їм.
І Він помер - земля здригнулась,
А небо вкрила чорна тьма,
Тільки Марія під хрестом молилась
Бо її Сина більше вже нема.
Молилась, плакала й благала
Віддати тіло їй одній,
В той час вона того не знала,
Що Син її сьогодні лиш мертвий...