Чуєш, Хорсе: літо старшає,
То готуй побільше міх.
З хати тепло пахне кашею
(Знаєш, вистачить на всіх).
Вже узвар береться парою,
Стигне яблучний пиріг...
Чуєш, Хорсе: буде гарною
Ця ночівля між доріг.
Журавлі давно вже станули
У туманній сизій млі.
Чуєш, Хорсе: ти останній, хто
Літо має в рукаві.
Покотився серпень яблуком.
Чуєш, Хорсе: де твій міх?
Сад осінній пахне ладаном
І прощає все й усіх...