ГОЛОС УКРАЇНИ
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер,і трави і води…
В годину щасливу і в радісну мить,
любіть у годину негоди.
В.СОСЮРА
Вітер віє на Вкраїну, щедрий рідний край,
І несе нам з-за кордону в цю годину скін,
Україна на колінах і не Божий рай,–
Та подарки ми прймаєм з столиці Пекін!
Україно моя рідна – рідна золота,
Непорушні твої гори, ріки і твої моря,
Старовинні твої храми, древнії міста,
І навіки Богом дана матінка земля.
Та, як кажуть у народі: «Не чекай біди!»
Прилетіла десь з Ухані ця страшна зараза,
Всі країни облетіла й принеслась сюди,
Влада довго, щось чекала – та жахнуло зразу.
Владі голову Бог дав, та мабуть задармá,
Бо як розуму не дáно, то його й нема,
В ній немає ні мозгів ні клепок для думок,
Мозок в неї весь розкис і давно розмок.
І сидить народ мов в пастці – ні душі кругом,
Та чекає й виглядає, що стане потом,
Як хвороба ця пройде та й замете сліди.
Чи не буде після неї більшою біди.
Чи розквітне Україна, чи ще буде гірше,
І чи стане люд країни жити у ній краще,
Заколосяться поля на всій святій землі,
Чи країну розбазарять боблокоролі…
Не діждетесь бузувіри розтягнýть країну,
Встануть знову на Майдані люди непокірні,
Позривають ваші пихи, душу й плоть зміїну,
Скреготати ви зубами будете в таїні!
Юрій Ярема
ID:
877003
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Оповідний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 23.05.2020 17:52:51
© дата внесення змiн: 23.05.2020 17:52:51
автор: Юрій Ярема
Вкажіть причину вашої скарги
|